donderdag 26 april 2012

Dag 13 - Osaka

De laatste dag in Osaka. Het zou vandaag de hele dag gaan regenen. Dikke stortbuien. Non-stop. Dat zou het worden. Maar nee hoor: als de hele dag regen wordt voorspeld dat kan dat schijnbaar betekenen dat er elk uur drie rotdruppeltjes vallen. Het was dus weer bijna de hele dag lekker weer. Graadje of 24 denk ik. Op het metrostation onder het hotel hing een of andere poster met een foto uit Nederland. Verder niks erbij, gewoon zomaar, een verdwaalde poster:

We zijn vanochtend naar Den Den Town geweest; een beetje het Akihabara van Osaka. Gadgets en speelgoed. Eerst naar Kids Land gegaan. Daar hebben ze 5 verdiepingen met dit soort spul:

En bouwpakketten, zoals deze, van Schloss Neuschwanstein:

Toen zijn we nog even bij de Volks Showroom wezen kijken.

Allerlei poppen...

Maar ook hier bouwpakketten:

Echt meesterlijke dingen. Vliegtuigen van een centimeter of 70-80 lang:

Een eindje verderop parkeerde een kereltje net zijn motor:

Oud laptops te koop. Van 280 tot 400 euro. Geen idee wat je ermee moet. De kachel opstoken gaat goedkoper met hout lijkt me:

Via de overdekte shopping arcade zijn we teruggelopen naar het hotel. Eerst heeft Valeri nog wat stof gehaald bij Toraya:

Tussen de middag Takoyaki gegeten:

Nog even bij Apple gekeken voor een iPad, die zijn hier toch nog wel iets goedkoper dan bij ons:

Een standaard winkeltje in het Amerika-mura gedeelte van Shinsaibashi:

En aangezien we dan toch op die Amerikaanse tour zijn maar eens een vadsig lekker hamburger gegeten bij Freshness Burger. Super lekker, dubbeldik, maar zo belachelijk dik dat de plak vlees er bijna tussenuit springt als je het allemaal een beetje in elkaar probeert te drukken:

Morgen gaan we terug naar Tokyo om daar nog 6 dagen rond te rennen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten