dinsdag 17 april 2012

Dag 04 - Nippori, Shibuya en Odaiba

Bij het ontbijt vanochtend. Kawaii, zoals ze hier zeggen:

Vanochtend zijn we naar Nippori gegaan. ook wel bekend als "Fabric Town". Het lijkt erop dat je hier op straat niet meer mag roken. Heb eigenlijk geen idee hoe dat in de rest van Tokyo zit.

Nippori hangt van stoffenwinkels aan elkaar. De bekendste en tevens grootste is Tomato:

Binnen bij Tomato, ladingen stoffen, gesorteerd op kleur:

Valeri heeft aardig ingeslagen. Bij sommige winkels verkopen ze kleine lappen los, dus da's mooi makkelijk:

En ze hebben winkels vol kant, heel veel kant. Echt schandalig veel kant. Voor weinig.

De buit van een dag Nippori:

Vanaf Nippori zijn we naar Shibuya gegaan, om weer eens te kijken bij Junie Moon.

Binnen stonden een paar sjacherijnen achter de toonbank. Dus voor straf maar even wat foto's gemaakt terwijl dat niet is toegestaan. Dat zal ze leren:

Het was verder weinig bijzonder en het boek dat Valeri wilde kopen was uitverkocht, dus zijn we maar naar Odaiba gegaan. Odaiba is een opgespoten eiland in Tokyo Bay, waar een aantal winkelcentra zitten. Bij een daarvan staat sinds kort de 18 meter hoge Gundam:

Op Odaiba staat ook het Fuji Television Building. Het is volledig aarbevingsbestendig en het heeft 3 jaar gekost om te bouwen. De bol bovenop is 32 meter in doorsnee.

Bij winkelcentrum Venus Fort staat een groot reuzenrad:

Binnen is er een tentoonstelling van Blythe, vanwege het 10-jarig bestaan. Ze hebben alle Blythes die er ooit gemaakt zijn:

Een complete set foto's staat op Flickr: 10 Year's of Blythe. 's avonds nog even door Shinjuku gelopen en toen de koffer gaan inpakken. Morgen gaan we met de Shinkansen naar Kyoto.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten