maandag 23 april 2012

Dag 10 - Osaka

Eerst maar eens wat Japanse ontbijtfoto's. Vreemde combinaties hebben ze hier soms. Meestal is het brood dat erin zit heel zoet. Vanochtend had ik deze; een broodje met maiskorrels en iets dat leek op smeerkaas:

Bij een drogist verkochten ze dit spul, maar daar durfde ik me niet aan te wagen. Rauwe lever, prima, maar drinken met moederkoek, brrrrrrr:

Dan liever zoiets, hier hebben ze een stuk of 10 varianten van, allemaal wit brood en alles zonder korst. Dus als je zo'n pakje op hebt heb je nog steeds een beetje honger:

's middags om 13:00 hadden we bij Korien Station afgesproken met Satomi. Satomi maakt schoenen en kleertjes voor Blythe. Ze gebruikt vaak veel kant en wilde wel een workshop geven bij haar thuis. Een linkje naar Satomi's website.

Satomi en haar twee hondjes. Op de achtergrond zie je uit het raam de boom die middenin een patio in het huis groeit! Korien is een half uurtje vanaf Osaka, echt een heel verschil: daar is het heerlijk rustig, in tegenstelling tot de buurt rondom het hotel, waar het verkeer en de sirenes 24/7 doorgaan.

Ze had een hele collectie aan Blythes, vooral veel oudere; Mondrian, Hollywood, Parco. Alle kleertjes heeft ze zelf gemaakt:

Drie Kenner Blythes en een door haarzelf gecustomizede Middie Blythe. En twee jurken en allerlei schoentjes die ze gemaakt heeft:

Tussendoor bleef ze maar met koekjes en hapjes komen. Ze had een cheesecake gebakken; niet in een oven, maar in een koekenpan! Aan het eind van de workshop was dit het resultaat: een nieuwe jurk en een paar schoenen:

We kregen nog drie Petite Blythes van haar mee als kadootje:

Al met al een erg leuke middag.

Aan het eind van de dag zijn we naar Osaka Station gegaan om een Osaka Card te halen. Hiermee kan je twee dagen onbeperkt reizen met de metro en bus. En je kunt een aantal attracties gratis in. Het schijnt hier de komende dagen lekker warm te worden, dus dan kunnen we mooi wat dingen aflopen. Op Osaka Station hebben ze een ongenadig coole klok hangen die de tijd aangeeft met water: 
 

Hier in het hotel hebben ze een machine staan waar je kant- en klaar "Hot Gour-Ben" maaltijden uit kunt halen. Het eten, in dit geval spaghetti, zit in een plastic bak met daaronder een oplossing van lime en water. Als je aan het touwtje trekt komen die bij elkaar en begint de boel te reageren. 8 minuten later heb je warme spaghetti!

's avonds nog weer even Shinsaibashi ingegaan. Het hotel ligt wel mooi centraal. Enige nadeel is dat ze ons een rokerskamer hebben gegeven. Na een dag begint de stank langzaam af te nemen, maar echt fris ruikt het nog niet ><

1 opmerking:

  1. Kekke sloffen Thijssie :) Groeten van Tim. Poppen fetisj weer mooi leesvoer op de vroege ochtend hehehe.

    BeantwoordenVerwijderen