zaterdag 14 april 2012

Dag 1 - Nakano & Akihabara

De derde keer Japan, weer met KLM. We zouden om 14:50 vertrekken maar er waren problemen met de tankwagen, dus dat werd allemaal wat later.

Uiteindelijk gingen we ruim 50 minuten later weg, maar we landden wel gewoon op tijd. Prima dus: erg rustige vlucht en bijna alleen maar Japanners aan boord, dus dat was mooi makkelijk bij aankomst bij de douane (zij hebben een eigen rij dus waren wij sneller aan de beurt).

We zijn om 09:00 geland en om 10:15 zaten we in de trein richting Shinjuku. Het regent bij aankomst en het lijkt erop dat het dat ook de rest van de dag blijft doen. Aangezien we om 12:00 de kamer nog niet op mogen zijn we naar Nakano gegaan. Hier zit een overdekt winkelcentrum, dus dat komt goed uit, met de weersverwachting. Bij de eerste de beste drogist stond deze Blythe haarverf, dit keer met een frisse nieuwe kleur. Ik ben benieuwd hoe dat eruit ziet bij een Japanse :D

Ik had voordat we naar Japan gingen wat besteld bij de Wonderfrog winkel, dus dat konden we nu meteen even ophalen; een kwartiertje door de regen en je staat voor de deur:

Gasten stonden een beetje raar te kijken toen ik met de bestelbevestiging aan kwam zetten, maar uiteindelijk viel het kwartje volgens mij wel en ging hij de spullen ophalen.
 

De hele winkel lag weer vol met outfits voor kikkers. Allemaal erg mooi gemaakt...

... maar voor zoiets als dit vragen ze ruim 45 euro:

Dus hebben we uiteindelijk alleen twee Fortunefriends en twee goedkope outfits meegenomen:

Op koninginnedag is er hier in Tokyo een Doll Show. Studio Uoo staat er ook met een kraam en ze verkopen dan altijd speciale editie Wonderfrogs. Hij liet alvast zien wat ze te kop zouden hebben; een lichtgrijze kikker en een klein doorzichtig kikkertje. Mocht er helaas geen foto's van maken. Eind april komt er ook nog een donkergroene Wonderfrog uit.
Toen we wegliepen de regen in kwam Kenzo (eigenaar van Studio Uoo) ons achterna gerend met een paraplu; schijnbaar vond ie het lullig dat we door de regen moesten sjokken. Dus door de regen, met nieuwe paraplu, zijn we teruggesjokt naar Nakano Broadway om nog een Blythe op te pikken voor de workshop bij @nai morgen. Daarna zijn we met de metro naar Akihabara gegaan. Akihabara is een beetje de gadgets en speelgoedwijk van Tokyo. En van de "Maid Cafe's":

We zijn nog even bij Azone wezen kijken voor een Limited Edition Azone Nikki, maar die was helaas al uitverkocht. Beetje flauw, want ze hadden er nog wel een paar in de vitrine staan, maar die verkochten zijn schijnbaar niet:

In de metro zaten we op een gegeven moment allebei te slapen dus zijn we om een uur of 4 maar eens naar het hotel gegaan om in te checken. Daar ff liggen slapen en toen 's avonds nog even in Shinjuku rondgelopen. Lele Junie Moon is altijd wel leuk om te zien, voor de Blythe spullen:

Twee verdiepingen hoger verkochten ze allemaal lolita jurken en er liepen ook aardig wat verkoopsters in de meest aparte outfits rond. Volgens mij worden ze er niet echt blij van als je foto's van ze gaat zitten maken, dus heb ik het maar bij een paspop gehouden:

Morgen gaan we de hele dag naar @nai voor een workshop. We zullen waarschijnlijk wel vroeg wakker zijn dus dan kunnen we misschien nog even in Shinjuku Gyoen kijken; een groot park net om de hoek, waar als het goed is de bloesems nog in bloei staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten