donderdag 19 april 2012

Dag 06 - Kyoto

Het was vandaag 22 graden in Kyoto, dus een mooie dag om rond te fietsen. We zijn eerst richting de rivier bij West Kyoto gefietst, dat was bijna 10 kilometer vanaf het hotel. Je kan een heel stuk langs het water fietsen, dus dat is dan wel weer mooi:

Aan de oever zitten overal mensen die bezig zijn met hun hobby. Heel veel vissers en een paar schilderende vrouwen:

En deze dude, die met zijn twee zwaarden een beetje stoer aan het doen was. Het zag er nog niet echt professioneel uit, maar goed:

Aan de overkant van de Togetsukyō Bridge staan nog een paar bomen in bloei:

Het stikt hier van de toeristen en dus ook van de eettentjes. Hier verkochten ze "Korokke"; een gefrituurde aardappel met krokante buitenkant. Soort kroket dus:

En ze hadden een Arashiyama Special snack: een Gyatei Ball; er zat rijst in en de buitenkant was gebakken, en binnenin zat wat vage groentezooi. Op zich wel lekker :D

En tot slot, hoe kan het ook anders, sakura-ijs, of, als je het aandurft: groene thee met sakura-ijs:

Vanaf Arashiyama zijn we naar de Ryoanji Temple gefietst. De tempel bestaat al vanaf 1450 en is bekend om zijn rotstuin. Er liggen 15 stenen in de tuin, maar je kan er altijd maar maximaal 14 tegelijk zien; zal wel een of ander Zen-dingetje zijn...

Toen we naar buiten gingen werd Valeri aangesproken door een leraar die hoorde bij een groep Japanse schoolmeisjes. Ze vroegen of ze samen op de foto mochten:

Rondom de tempel is een hele tuin aangelegd, met gigantische stukken mos erin.

En ook hier natuurlijk nog volop bloeiende bloesems:

De lunch van de dag, een broodje met aarbeien, pudding en slagroom. En een stuk sushi met zalm:

Van Ryoanji was het een kleine 2 kilometer fietsen naar The Golden Pavilion. In deze tempel verbleef shogun Ashikaga Yoshimitsu na zijn pensioen. Toen hij in 1408 overleed werd er een Zen tempel van gemaakt.

Aan het begin van de middag zijn we naar de Heian Shrine gereden. Deze is relatief nieuw en stamt uit 1895. Er schijnt een mooie tuin achter te liggen, maar omdat het buiten al zo belachelijk druk was zijn we niet verder gekomen dan het binnenplein:

Vlak naast de Heian Shrine was een klein parkje met een hele mooie boom in het midden:

Valeri had op internet gelezen dat er in het centrum een Lipton Tea Room moest zitten waar ze sakura mousse verkochten. Aangezien we toch aan het rondfietsen waren zijn we daar ook nog maar even gestopt. Het was even zoeken, maar we hebben 'm gevonden:

's avonds zijn we nog naar de Kodaiji Temple gelopen. In het voorjaar is deze tot 21:30 verlicht. De tempel stamt uit 1606 en is gebouwd ter nagedachtenis van Toyotomi Hideyoshi.

Kodaiji is een Zen tempel en ze hebben hier een rotstuin die de oceaan verbeeldt:

Een ander deel van de tuin is in Tsukiyama style aangelegd, met een vijver, heuvels en een klein gebouwtje.

En aan het eind van de tempel is een Bamboetuin aangelegd. Ook dit was erg mooi verlicht:

Morgen gaan we naar de mostempel: Kokedera. Ze voorspellen de hele dag regen, dus we moeten maar eens kijken wat we verder kunnen doen hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten