maandag 16 april 2012

Dag 03 - Kichijoji, Harajuku, Ueno en Akihabara

Vanochtend op de gok een Onigiri gekocht bij de Family Mart; een gevulde rijstbal met zeewier eromheen. Er staat niet in het Engels op wat erin zit, maar het leek op rijst met tonijnsalade erin. Best goed te doen:

We hebben om 09:00 eerst de JR Rail Pass opgehaad en alvast treinkaartjes voor de rit van woensdag richting Kyoto gereserveerd en zijn toen nog een keer naar Shinjuku Gyoen gegaan:

Het park was nu al open en gelukkig was het vanochtend nog een beetje zonnig. Er stonden nog een paar bomen in bloei, maar de meeste bloesems waren er wel afgewaaid ondertussen. Het waait vandaag ook aardig, dus dat helpt ook niet mee:

Rond 10:00 even bij Tokyu Hands gekeken. We waren er net voordat het openging en dan staat al het personeel de klanten te begroeten bij binnenkomst. Daar zal Apple het wel van gejat hebben, dat blije gedoe bij een nieuwe release. Ze hadden hier wel een geinig lampje voor in kinderfietsen:

Vanaf Tokyu Hands zijn we naar Kichijoji gegaan. Ze hadden daar op het station een digitale drankautomaat. Als je een artikel selecteert krijg je een kleine animatie te zien. Best cool gedaan door die Japanners:

In Kichijoji hebben we een beetje door de winkelstraten gesjokt. We waren op zoek naar een theewinkel van Karel Capek. Duurde even voordat we die gevonden hadden, want schijnbaar zijn ze bezig met een verhuizing. We hebben eerst nog even bij Chara-City gekeken. Ze hebben hier een verdieping vol met allemaal kleine winkels rond 1 thema. Zo is er een Blythe winkeltje:

En een Rilakkuma-afdeling, waar je onder andere een Rilakkuma stofzuiger en schort kunt kopen, zodat je Rilakkuma huisvrouw je Rilakkuma huis kan schoonmaken:
 
 
En uiteraard hebben ze hier ook een Hello Kitty afdeling:

Uiteindelijk hebben we Karel Capek toch weten te vinden. Karel Capek is schijnbaar een Tsjechische schijver, maar wat het veband met de theewinkel is blijft een raadsel. Ik gok dat die Japanners gewoon de naam gejat hebben om er een Europees tintje aan te geven.

Ze verkopen allerlei soorten thee in geinige blikjes, en bijbehorende kopjes. Schijnt allemaal nogal populair te zijn hier in Japan:

Vanaf Kichijoji zijn we naar Harajuku gegaan. Aan het begin van Takeshita Dori staat deze boog, met een balonnenbouwwerk er bovenop:

Harajuku hangt van allemaal kleine winkeltjes aan elkaar. Bij de een verkopen ze nog vagere dingen dan bij de ander...

In een winkel stond een nagebouwd vliegtuig. Wat je eraan hebt, geen idee, maar het ziet er wel leuk uit:

Er zitten ook veel specialistische winkeltjes waarvan je je afvraagt wie er in godsnaam iets zal kopen. Een winkel voor Hawaii liefhebbers, daar zal het ongetwijfeld erg druk zijn?

Als ze het zelf allemaal ook niet meer weten gooien ze maar iets mafs voor de deur om mensen te lokken, zoals een Rody kinderpaard:

Maar uiteraard bestaat ook het oldschool neon uithangbord nog gewoon:

Achterin Harajuku zit een nieuwe winkel van Hot Toys: Toy Sapiens, hier hebben ze alle action figures die ze hebben uitgebracht staan:

Ze hadden er verschillende Aliens figuren en uiteraard een gigantische lading Star Wars:

Op de terugweg bij het station nog even wat Takoyaki gehaald. Ze hadden er hier eiersalade overheen gegooid en dat was eigenlijk best lekker:

's middags zijn we naar Ueno gegaan. We wilden even kijken of er nog kersenbomen in bloei stonden in het park, maar die bleken ondertussen allemaal groen te zijn. We zijn nog even snel bij Toy Park naar binnen gegaan. Was niet zo heel veel te zien dit keer, een paar verdwaalde Blythes:

Beneden is het daar altijd een gigantische teringherrie; ze proberen allerlei gadgets aan te prijzen en dat moet natuurlijk met zoveel mogelijk lawaai. Dit was wel een geinige, je persoonlijke muziekfontein:

Na Ueno zijn we nog kort naar Akihabara gegaan. Even bij Azone binnen gekeken, bij de Odeco & Nikki afdeling:

Deze poppen stonden achter een gordijntje weggestopt, waarschijnlijk een soort 18+ ofzo:

Ze hadden er ook een levensgrote Momoko staan:. Ik geloof dat je hier geen foto's van mocht maken, maar ach, wat ze niet zien... Moet zeggen dat die iPhone verdacht goed werkt, qua foto's...

Het begon al een beetje te schemeren dus toen zijn we op zoek gegaan naar wat te eten. Er zou hier een winkelcentrum moeten zitten waar ze een food court hebben; UDX.

We hadden gezien dat er een okonomiyaki restaurantje zat dus daar wilden we gaan eten. Toen we vroegen om een Engelse kaart werd gezegd dat ze die niet hadden. We kregen de Japanse kaart en tsja, dan wordt het lastig... Gelukkig hadden ze bier:

En uiteindelijk wisten we ook nog wat te bestellen; okonimiyaki met "meato" noemden ze het geloof ik, dus dat zal wel vlees geweest zijn. Het zag er goed uit en was nog best te eten ook, dus ik denk dat we hier nog wel een keer naar teruggaan:

Vanochtend zijn we om 08:00 de deur uitgegaan en het was ondertussen tegen 19:00, dus we waren allebei helemaal kapot. Zere voeten en weer slapen in de metro... Dus toen maar richting het hotel gegaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten