zondag 22 april 2012

Dag 09 - Osaka

Vanochtend ondanks alle drank nog redelijk op tijd wakker. Uur of 8 was het denk ik. Minoru zou ons tegen twaalven naar het station brengen dus we hadden nog even de tijd. Na het ontbijt zei Minoru dat er vlakbij een winkelcentrum was waar we wel even heen konden lopen, als we maar rond 11:30 terug waren.

Ze hebben hier in Japan soms geinig dingen. Zoals dit kladblokje van Shot Note, waarbij je een app kunt downloaden en dan importeert hij automatisch de tekst die je hebt opgeschreven naar je iPhone:

En ook hier natuurlijk ladingen bento-bakken en bijbehorende accesoires:


Een auto voor je Sylvanian Family:

En deze Kabuto maskers. Erg cool voor thuis, maar helaas minimaal 500 euro >< 
Ze worden gebruikt als decoratie en op 5 mei is het "Boys Festival", dan zetten Japanners ze in de kamer in de hoop dat hun zoons gezond en sterk zullen worden:

Je kinderen kan je hier dumpen in een kleine speelhal, waar ze dan onder andere kunnen bongo spelen:

Wie wil er nou geen roze pannen in huis ><

Rond 11:00 zijn we terug gelopen naar Minoru's huis. Onder het huis is een parkeerplaats en dan hebben ze er 3 verdiepingen boven. Zijn ouders wonen op de eerste verdieping en hijzelf woont op de tweede en derde:

Slaapkamer voor ons, met futon bedden op de vloer:

Toen we weg gingen liet hij ons de goudvissen zien. Die zwemmen daar gewoon in een regengootje van 20x20 over de lengte van het huis:

Osaka is gewoon weer super! Ondanks de regen zijn we toch een stukje de stad ingegaan. Eerst even wat gegeten. Ze hebben soms vrolijke Engelse teksten op verpakkingen staan: "Enjoy", "Happy", "Healthy", maar wat erin zit staat er alleen in het Japans op. Het blijft dus een gok wat je krijgt, dit keer bleek het gefrituurde kip op een stokje te zijn:

Osaka hangt van hip volk aan elkaar. In de trein hierheen zat er tegenover ons een gast in een knalgele korte broek met motorlaarzen eronder. Ik denk dat hij wel blij zou zijn met dit soort golftassen

Een winkel vol lolita outfits:

's middags hebben we even bij Pretty Power gekeken; een poppenwinkel vlak bij het hotel:

Originele beren, 'Don't lose your head':

Deze Mercedes vol Swarovski stond bij een winkel uitgestald:

Lieveheersbeesttaartje:

's avonds zijn we bij de "Glico Man" gaan kijken; een druk deel van Osaka waar allemaal neonverlichting staat. Hier een 360 graden panorama (klikbaar):

En daarna nog even doorgelopen naar Amerikamura:

Normaal gesproken komen ze hier vaak een beetje showen met mooie auto's. Nu was er niet zo heel veel te doen, al stond deze Lincoln Navigator met gepimpte Swarovski grille er wel:

Over pimpen gesproken. Telefoonhoesjes. Of eigenlijk meer een hoesjestelefoon:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten