zondag 15 april 2012

Dag 02 - Anai workshop

Vanochtend waren we allebei al om 02:00 wakker. Dus toen hebben we maar een beetje liggen internetten en uiteindelijk toch weer in slaap gekomen tot de wekker om 08:00 ging. We hebben vandaag een workshop van Anai, maar aangezien het mooi weer zou worden wilden we eerst nog even snel naar Shinjuku Gyoen. Dat was op zich een goed plan, maar het park bleek pas om 09:00 open te gaan en er stond nog een dikke rij bij de ingang...

Dus toen zijn we maar met de metro naar Asakusabashi gegaan. We hebben even staan kijken bij Yoshitoku Dolls, waar ze tradionele Japanse poppen maken.

Ze hadden er ook deze Darth Vader Kabuto, ter ere van 30 jaar Star Wars. Deze poppen zijn handgemaakt en gelimiteerd tot 50 sets. Ze kosten JP¥ 346,500 (+/- 3000 euro):

Daarna zijn we naar de workshop gegaan. Deze werd gehouden in een klein winkeltje met een ruimte erachter:

Er waren twee andere deelnemers en het kwam er eigenlijk op neer dat Anai ter plekke een Blythe voor je ging customizen. Ik moest hem vantevoren een plaatje mailen van een Blythe die hij gemaakt had en die zou hij dan proberen na te maken. Erg cool om te zien hoe hij dat even doet:

Tussen de middag zijn we wezen lunchen bij een Italiaan. Het was een buffet en je moest er iets bij kiezen. Ze hebben een poging gedaan om uit te leggen wat het allemaal was, maar dat liep allemaal niet echt lekker met vertalen. Uiteindelijk kwamen ze met een Engelstalige kaart aanzetten en mochten we daar wat van uitzoeken, dus dat werd een mooie combinatie van nasi met een pizaatje:

Na de lunch ging de workshop verder. Ik vroeg aan Anai hoeveel Blythes hij ondertussen al gecustomized had; "6000 misschien?". Toen begon hij een beetje te lachen "Oh no, 6000, that was 7 years ago, now it's around 10.000"! Hij zei dat hij ook al wat poppen voor bekende mensen had gemaakt. Deze had hij gemaakt voor het meisje dat in de winkel werkte:

Begin van de avond was de workshop voorbij, met als resultaat de losse onderdelen:

En een soort na- en voorfoto (beide Urban Cowgirls):

Voor de andere deelnemer had hij een dracula-Blythe gemaakt, met kleine draculatandjes:

Een foto van de workshopruimte met Anai, Tenko en de andere deelneemster van de workshop:

Stukje op Anai's blog over de workshop:
http://bbs8.as.wakwak.ne.jp/10859/blog/blog.cgi/2012/04/15/

We hebben eerst even alle spullen bij het hotel gedropt en zijn toen nog even Shinjuku ingegaan. Ook op zondagavond is het hier lekker druk en de reclameborden gaan natuurlijk nooit uit. Dit is de ingang van het Kabuki-gedeelte van Shinjuku:


In het bloesemseizoen hebben ze bij veel winkels wel iets speciaals dat te maken heeft met de kersenbloesem. Vlakbij het hotel zit een Krispy Kreme donuts waar het bijna altijd druk is en ook nu stond er een rij. Maar dit keer zijn we achteraangesloten, omdat Sakura Special donut te proberen:

Die was best goed te eten :D

1 opmerking:

  1. Yoshitoku Dolls staat nu ook op mijn verlanglijst. :)

    Als je een beetje into games ben kan ik je de Square-Enix Showcase trouwens aanraden. Hij zit in Shinjuku. http://www.square-enix.co.jp/showcase/eng/index.html

    BeantwoordenVerwijderen